AKSARAY BİLİM MERKEZİ 2022 YILINDA EN ÇOK ZİYARET EDİLEN TESİSLER ARASINDA OLDU

BAŞKAN DİNÇER; ‘’AKSARAY BİLİM MERKEZİMİZDE 272 BİN 316 KİŞİYİ AĞIRLADIK’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in gençlerin kendilerini geliştirebilmeleri için hayata geçirdiği Aksaray Bilim Merkezi 2022 yılının en çok ziyaret edilen tesisleri arasında oldu.

Açılışı yapıldığı günden bugüne kadar geçen sürede birçok organizasyona ev sahipliği yapan Aksaray Bilim Merkezine toplumun her kesimden vatandaş yoğun ilgi gösteriyor. Aksaray Bilim Merkezi yıl içinde bilim festivaline, çocuk şenliğine, toplu sünnet şölenine, gurbetçi buluşmalarına, şehir gezilerine, tiyatro etkinliklerine, konserlere, yarışmalara, eğitici seminerlere ve kurslara ev sahipliği yaptı.

Aksaray Bilim Merkezinden 2021 yılında 52 Bin 285 kişi faydalanmıştı. 2022 yılında ise bu rakam 272 Bin 316 kişiye ulaştı. Aksaray bilim merkezi yıl içerisinde alanıyla ilgili 9 ulusal organizasyonda yer aldı. Teknofest 2021 ve Teknofest 2022 kurumsal katılımcısı oldu.

Yıl içerisinde düzenlediği faaliyetlerle öğrencilere ev sahipliği yapan Bilim Merkezi, Tubitak, Roketsan, Türksat, Turkish Tecnic, Mercedes Benz gibi ulusal ve uluslararası platformlarda adından söz ettirmiş firmalara da kapılarını açtı.

Gençlerin kendilerini en iyi şekilde geliştirebilmeleri için hizmete sunulan bilim merkezi içerisinde ileri teknolojik donanımlara sahip alanlar yer alıyor. Bilim Merkezi içerisindeki zengin içerikli kütüphane ile gençler aradığı kaynağa kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Ayrıca bilimsel ve teknik konulara ilgisi olan gençler içinde AR-GE amaçlı kullanılabilecek laboratuvarlar bulunuyor.

Alanında uzman eğitimciler Bilim Merkezindeki alanlarda çocukların ve gençlerin ilgisini ve ihtiyacını karşılayacak birçok etkinlik düzenliyor. Düzenlenen etkinliklerle gençlerin zihinsel, bilişsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlanıyor.

Gençlerin kendilerini ilgi alanlarına göre geliştirmelerini sağlayan Aksaray Bilim Merkezi düzenlediği sınavlara hazırlık kursları ile eğitimde fırsat eşitliği sunuyor.

Aksaray Bilim Merkezi’nin açılışı yapıldığı günden bugüne kadar geçen süre içerisinde yoğun ilgi gördüğünü belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Bilim Merkezimiz donanımı ve içeriği bakımından Orta Anadolu’nun en kapsamlı merkezlerinden biridir. Gençlerimizin kendini yetiştirebileceği geliştirebileceği zengin içeriklere sahip bir mekân gençlerimiz severek kullanıyor. Kurslar etkinlikler ve toplu organizasyonlar yapılarak her zaman dolu dolu çalışmalar yapılıyor. Bundan dolayıdır ki yıl içerisinde yaptığımız etkinliklere faaliyetlere 272 bin 316 kişi bilim merkezimizi ziyaret etti. Tüm gençlerimizi 2023 yılında yapacağımız faaliyetlere daha aktif katılmaya Bilim Merkezimizi kullanmaya buradaki imkanlardan yararlanmaya davet ediyorum.” Dedi.