AMBALAJ ATIKLARININ TOPLANMASI VE AYRIŞTIRILMASINA YÖNELİK FAALİYET ALANI GENİŞLETİLİYOR

BAŞKAN DİNÇER; ’’YAŞANABİLİR BİR AKSARAY İÇİN ÇALIŞIYORUZ’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında Aksaray Belediyesi ambalaj atıklarının toplanması ve ayrıştırılmasına yönelik faaliyet alanını genişletiyor.

Aksaray Belediyesi tarafından ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında şehrimiz genelindeki 50 farklı noktaya Ambalaj Atık Kumbarası yerleştirildi.

50 ADET AMBALAJ ATIK KUMBARASI

Aksaray Belediyesi’nin Sıfır Atık Yönetmeliği çerçevesinde çevreye duyarlı projeleri hayata geçirmeye devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında, başlatmış olduğumuz ‘Ambalaj Atık Kumbarası Projesi’ belirli kriterler göz önünde bulundurularak şehrimizde bulunan uygun alanlarda faaliyete geçirilmiş olup, 50 farklı noktaya Ambalaj Atık Kumbarası yerleştirilmiştir. Şehirden toplanan ambalaj atıkları Belediyemize ait olan Toplama Ayırma Tesisinde Geri Dönüşüme kazandırılmaktadır.” dedi.

HEDEF DAHA YAŞANABİLİR BİR ÇEVRE

“Vatandaşlarımız şehrimizin 50 farklı noktasına yerleştirdiğimiz ambalaj atık kumbaralarına; kâğıt, karton, plastik gibi atıklarını atabilirler” diyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Başlatılan proje kapsamında söz konusu atıkları vatandaşlarımızın evlerinde ayrı bir torbada biriktirerek ilgili kumbaralara atmalarını, geri dönüşüme katkı sunmalarını istirham ediyorum. Atık Kumbaralarımızın sayısını önümüzdeki günlerde artıracağız ve şehrimizde yaygınlaştıracağız. El ele vererek daha güzel, daha yaşanabilir bir çevre ve Aksaray oluşturma bilincine hep birlikte ulaşacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.