BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, YAPIMI TAMAMLANAN KALANLAR MİLLET BAHÇESİNİ YERİNDE İNCELEDİ

BAŞKAN DİNÇER; ‘’KİTAPSEVERLER İÇİN DOĞA İLE İÇ İÇE BİR MEKAN TASARLADIK’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Kalanlar Millet Bahçesi içerisinde yapımı tamamlanan Millet Kıraathanesinde incelemelerde bulundu.

Şehir genelinde birçok eğitim ve kültür tesisini hayata geçiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Kalanlar Millet Bahçesi içerisinde projelendirilen Millet Kıraathanesinde inşaat çalışmaları tamamlanarak iç tefrişatına başlanıldı.

Geçtiğimiz yıl içerisinde Genç Osman Millet Kıraathanesini hizmete sunan Aksaray Belediyesi, vatandaşların okuma alışkanlığı kazanması ve kitap kaynaklarına kolay erişim sağlaması için Kalanlar Millet Kıraathanesinin yapımına başlamıştı. Modern kent mimarisine uygun olarak dizayn edilen proje yaklaşık 550 metrekarelik bir alanda hayata geçti.

Aksaray Belediyesine ait kıraathanelerde, kütüphanelerde ve kitap konaklarında verilen kaliteli hizmetlerden vatandaşlar son derece memnun kalarak yoğun olarak kullanıldığı biliniyor. Kalanlar Millet Kıraathanesinde de kaliteli hizmet anlayışından ödün verilmemesi adına proje içerisinde her türlü detay düşünüldü.

Proje dahilinde kitap okuma alanları, kafeterya, mescit ve dinlenme alanlarına yer verildi. İnşaat çalışmaları tamamlanan Millet Kıraathanesi’nin iç tefrişatı ve çevre düzenlenmesi yapıldıktan sonra açılışı gerçekleştirilecek.

Aksaray Belediyesi’nin doğal güzelliklerle donattığı Millet Bahçesinin içerisindeki Kıraathanenin hizmete açılması ile şehre yeni bir eğitim ve kültür tesisi daha kazandırılmış olunacak.

Millet Kıraathanesinde gelinen son çalışmalarla ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, projenin tamamlanma aşamasına gelindiğini duyurdu. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’Şehrimizi güzelleştirmek, vatandaşlarımıza doğa ile iç içe yaşanabilir bir şehir sunmak için hayata geçirdiğimiz Kalanlar Millet Bahçemizin içerisinde inşaatına başladığımız Kıraathanemizi yakın zamanda hizmete sunacağız. Çayını kahvesini alan kitapseverlerimiz sesiz ve sakin ortamda kitap okumanın tadına varacak. Belediyemize ait tüm projelerde olduğu gibi Kıraathane projemizi de şehrimize yakışır biçimde dizayn ettik.’’ Dedi.