45 AYDA ALTYAPIDA DEVRİM NİTELİĞİNDE ÇALIŞMALAR YAPILDI

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer göreve geldiği 3.5 yılı aşkın görev süresi içerisinde; 180 kilometre içme suyu Şebeke hattı, 80 kilometre asbest boru değişimi, 39 kilometre kanalizasyon hattı ve 20 kilometre yağmur suyu hattının yapımını gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, şehrin tarihinde en kapsamlı altyapı yatırımlarını hayata geçirdi. Altyapı çalışmaları yapılan bölgelerde en az 50 yıl altyapı sorunu olmaması öngörülüyor.

Belediye Başkanı Dinçer, göreve geldiğinde Aksaray genelindeki sağlıksız Asbest boruları yenilemek için kolları sıvadı, aynı zamanda yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hattı çalışmaları ile şehrin 30 yıllık altyapı sorununu çözüme kavuşturmak için çalışmalar yürütüyor.

Altyapı çalışmaları kapsamında öncelikli olarak şehrimizin içme suyu şebeke hattında yer alan halk sağlığını tehdit eden ömrünü tamamlamış asbest borularla ilgili geniş kapsamlı bir eylem planı hazırlandı.

5 yıllık plan dahilinde şehrimizin şebeke sistemindeki 108 kilometrelik asbestli boru hattının yüzde 85 oranını 2022 yılı sonunda tamamlandı.

Asbest boru değişimi ile içme suyunun kalitesi artırıldığı gibi kayıp kaçakların da önüne geçildi. Yapılan ölçümlere göre günlük 4 bin tona yakın su tasarrufu sağlandı.

İç Anadolu Bölgesinde en fazla nüfus artışı oranı iller arasında Aksaray’ın yer aldığını ve buna bağlı olarak yeni kanalizasyon yatırımları ve bunların genişletilmesi, iyileştirilmesi veya yenilenmesine ihtiyaç duyuluyor. Bu sebeple Aksaray Belediyesi son 3,5 yılda 39 kilometrelik yeni kanalizasyon hattının yapımını gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in göreve geldiğinde şehir genelinde yüzde 8 oranında yağmur suyu hattı vardı. Başkan Dinçer’in bu alanda başlattığı çalışma ile 3 kat artırarak yağmur suyu oranını yüzde 25’e yükseltildi. Yağmur suyu şebeke hattı çalışması sayesinde artık yağışlardan sonra su birikintileri görülmüyor.