KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNDE 68. BİNANIN YIKIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ŞEHRİN KALBİNDE BÜYÜK DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ ‘’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehrin dönüştürülmesine yönelik ciddi adımlar atarak şehrin merkezi konumunda yer alan Hamidiye Mahallesi’nde başlatmış olduğu kentsel dönüşümde 68. binanın yıkımının gerçekleştirdiğini duyurdu.

Aksaray Belediyesi’nin şehir merkezinde sosyal ve ekonomik gelişmeyi sağlamak, sağlıklı ve düzenli kentleşmeyi gerçekleştirmek, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için başlattığı kentsel dönüşümde ciddi ilerleme kaydetti.

Proje alanında bulunan ve yıkılması planlanın 80 binadan 68’inin yıkımı gerçekleştirildi. Yapılan yıkım çalışmaları ile yıkılması gereken 12 adet yapı kaldı. Temel atmanın başlaması için yıkımı yapılan binaların molozlarının da taşındığı proje alanının büyük bölümü inşaat çalışmasına hazır hale getirildi.

Belediye Başkanı Dinçer, vatandaşların daha güvenli bir yaşama kavuşturulacağını belirterek; “Kentsel dönüşüm projemiz bizim açımızdan son derece önemli bir proje. Şehrin merkezinde 2.25 hektarlık alanda dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Hamidiye Mahallemizde bulunan kentsel dönüşüm projesi kapsamında 68. binanın yıkımını gerçekleştirerek yıkım çalışmalarında sona yaklaştık.  Bu yapılar hepimiz için tehdit unsuru oluşturuyordu. Yeni yapılarımız ile şehrimizin estetiğine uygun yapılar kazandıracağız. Vatandaşlarımızın sağlıklı, yeni ve depreme dayanıklı binalarda yaşamasını istiyoruz.  Şehrimizi güzelleştirmek ve daha yaşanabilir hale getirmek adına yoğun bir çalışma yürütüyoruz.” dedi.