ULUIRMAK BELİRLİ PERİYOTLARDA TEMİZLENİYOR

Aksaray Belediyesi Uluırmak içerisinde akıntı yoluyla ve çeşitli sebeplerle oluşan atıkları temizleyerek çöplerin doğaya karışmasını ve kötü görüntü oluşmasını engelliyor.

Şehrin tam ortasından geçen ve karasu mevkiine kadar uzanan oldukça uzun bir alanı kapsayan Uluırmak kanalında kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in talimatıyla sabah erken saatlerinde başlayan temizlik çalışması kanal boyunca devam ettirildi.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer konuya ilişkin şunları söyledi: “Aksaray’ımızın ortasından geçen ve şehrimizin güzelliğine güzellik katan Uluırmak’da periyodik olarak temizlik çalışması gerçekleştiriyoruz. Şehrimizin simgelerinden biri olan Uluırmak içerisinde başlattığımız temizlik çalışmalarıyla hem çirkin görüntünün hem de muhtemel oluşacak kötü kokunun önüne geçmiş olacağız” dedi.

Temizlik çalışmaları kapsamında yaban hayatı da unutulmadı. Güvercin gibi birçok hayvanın kış aylarında su ihtiyaçlarını zorlanmadan giderebilmeleri için Uluırmak içerisinde bir miktar su akıntısına da müsaade edildi.