AKSARAY BELEDİYESİ’NİN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM VE DESTEĞİ SÜRÜYOR

AKSARAY’DAN DEPREM BÖLGESİNE ARAÇ VE PERSONEL DESTEĞİ

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremin ardından bölgeye Aksaray’dan arama ve kurtarma faaliyetlerine katılması için araç ve personel desteği sağlandığını bildirdi. Başkan Dinçer, 43 personel ile birlikte 12 itfaiyeci, 2 aşçı personelin yanında 3 ekskavatör, 3 tır, 2 kepçe, 1 kurtarma aracı, 1 minibüs, 1 pikap aracın deprem bölgesine gönderildiğini açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından tüm Türkiye tek yürek oldu. Soğuk hava koşulları altında deprem bölgelerindeki enkazlarda arama kurtarma çalışmaları devam ederken her bir ilden bölgeye destek yağıyor. Aksaray Belediyesi, depremzedelere ulaştırılmak üzere gıda ve kıyafet dolusu 15 yardım tırını deprem bölgesine gönderdi.

Aksaray Belediyesi depremden etkilenen bölgeler için gıda, giyecek gibi yardımların yanı sıra araç ve personel desteğini de sürdürüyor. Aksaray Belediyesi depremde arama ve kurtarma çalışmalarına destek amaçlı olarak 43 personel, 12 itfaiyeci, 2 aşçı görevlendirirken; 3 ekskavatör, 3 Tır, 2 Kepçe, 1 Minibüs, 1 Kurtarma Aracı ve 1 Pikabı deprem bölgesine sevk etti.

Deprem bölgesinin her türlü ihtiyacının karşılanması noktasında seferber olduklarını ifade eden Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, depremden etkilenen illere ve tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve “Depremin açtığı yarayı birlik ve beraberlik içerisinde saracağız” mesajı paylaştı.

Başkan Dinçer açıklamasının devamında; “Ülkemize, Türkiye’mize, milletimize geçmiş olsun diyorum. İnşallah bu hasarı da hep birlikte, birlik beraberlik içerisinde atlatacağız. Deprem bölgesindeki ihtiyaçlar doğrultusunda kullanmak üzere gerekli olan iş makinası, araç ve ekipmanlarımızı yola çıkardık. Personellerimizin deprem bölgeleri için görevlendirmelerini tamamlandık. İhtiyaç olması halinde de personel ve ekipman desteğini sürdüreceğiz. Tekrar tüm milletimize geçmiş olsun diyorum. İnşallah birlik beraberlik içerisinde bu zor süreçleri de hep birlikte atlatacağız. Tekrar depremde canlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Enkaz altında kalan vatandaşlarımızın kurtarılması içinde inşallah en kısa sürede netice alırız diye dua ediyorum.” dedi.