AKSARAY BELEDİYESİ ARAMA-KURTARMA EKİPLERİ DEPREM BÖLGESİNDE

AKSARAY BELEDİYESİ ARAMA KURTARMA EKİBİ ENKAZDAN 2 KİŞİYİ KURTARDI

Aksaray Belediyesi arama-kurtarma ekipleri 7,7’lik depremin ardından Hatay’da enkaz bölgesine giderek 2 kişiyi göçük altından çıkarırken deprem bölgesinde vatandaşlara yardım etmeye devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 ili etkisi altına alan deprem nedeniyle Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in talimatı doğrultusunda Aksaray Belediyesine bağlı iş makinaları, arama-kurtarma ekipleri deprem bölgelerinde görevini icra etmeye başladı.

Hatay’da deprem bölgesine giden ekipler enkaz altında kalan vatandaşlara yardım etmeye başlarken, bir binanın enkazından 2 kişiyi çıkararak sağlık ekiplerine teslim ettiler. Arama-kurtarma ekipleri bölgedeki çalışmalarına da ara vermeden devam ediyor.

10 ili etkisi altına alan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından tüm imkânlarını bölge için seferber ettiklerini belirten Belediye Başkanı Dinçer; ‘‘Dualarımız deprem bölgesindeki vatandaşlarımızla. Aksaraylılar olarak bu zor günlerde vatandaşlarımızın yanında olmaya yaralarımızı hep birlikte sarmak için gayret göstermeye devam edeceğiz.’’ dedi.