AKSARAY BELEDİYESİ VE AFAD, KAHRAMANMARAŞ’DA DEPREMZEDELER İÇİN ÇADIR KURDU

Aksaray Belediyesi ve Aksaray AFAD depremden en fazla etkilenen iller arasında Kahramanmaraş’ta depremzedeler için çadır kurdu. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi yerleşkesine kurulan 100 çadıra depremzedeler yerleştirildi.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde depremin ardından Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilde yıkımlara neden oldu. Aksaray Belediyesi arama ve kurtarma ekipleri, Depremden en fazla etkilenen iller arasında yer alan Kahramanmaraş ve Hatay’da arama ve kurtarma çalışmalarına ara vermeden sürdürüyor. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer görevli olarak gittiği Kahramanmaraş’ta arama ve kurtarma çalışmalarına belediye ekipleriyle destek veriyor.

Belediye Başkanı Dinçer, Aksaray Belediyesine ait 11 araç ve 68 personel ile deprem bölgesinde çalışmalara katılırken, afet bölgesinde depremzelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Aksaray Belediyesi ve Aksaray AFAD işbirliğinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi yerleşkesi içerisine depremzedeler için 100 adet çadır kuruldu. Çadırlara ısıtıcı ve battaniyeler konuldu. Depremden etkilenen aileler çadırlara yerleştirildi.

Devletin tüm imkânlarını depremzedeler için seferber ettiğini belirten Belediye Başkanı Dinçer, “Acımız çok büyük. Ancak devletimiz her zaman vatandaşının yanında. Bizler AFAD işbirliğinde depremden en fazla etkilenen Kahramanmaraş’da çadır kurduk. Kurduğumuz çadırlara depremzedeler yerleştirildi. Önümüzdeki günlerde belirlenen noktalara çadır kurmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.