AKSARAY’DAN HATAY’A GİDEN EKİPLER 4. KİŞİYİ KURTARDI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’BÖLGEDE UMUT DOLU BEKLEYİŞLERİMİZİN ARDINDAN GELEN GÜZEL HABERLER ACIMIZI HAFİFLETİYOR’’

Güneydoğu depreminin haberinin gelmesinin hemen ardından harekete geçen Aksaray Belediyesine bağlı arama-kurtarma ekipleri Hatay Antakya’da ve İskenderun’da bölgelerinde yaptıkları çalışma ile göçük altında kalan 4 kişiyi kurtardı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in de arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarına katıldığı deprem bölgesinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar soğuk hava şartlarına rağmen mücadele sürdürüldü. Enkaz altından çıkartılan 4 kişi en yakın sağlık kuruluşlarına ulaştırıldı. Aksaray Belediyesine ait iş makinaları ve ekipmanlar kullanılarak yapılan çalışmalardan güzel haberlerin gelmesi için umutlu bekleyişler sürüyor.

10 ili etkisi altına alan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından tüm imkânlarını bölge için seferber ettiklerini belirten Belediye Başkanı Dinçer; ‘‘Aksaray Belediyesi olarak depremin yaşandığı ilk anlardan itibaren tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Biz şuan deprem bölgesinde arama kurtarma ekiplerimize destek vermek ve koordineyi sağlamak için çalışıyoruz. Bazı enkazların altından yaralı olarak çıkan vatandaşlarımız bize umut oluyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde de olsa eksilerin altında olan hava şartlarına rağmen bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bölgedeki yaraların sarılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.’’  Dedi.