GENÇLER VE ÇOCUKLAR YARDIM TOPLAMA KAMPANYASINA YOĞUN DESTEK VERİYOR

Aksaray Belediyesi tarafından deprem bölgesindeki yaraların sarılması için başlatılan yardım kampanyasına çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Aksaray’da da 10 ilde meydana gelen deprem için yardım kampanyaları devam ediyor. Aksaray Belediyesi’nin belirlediği yardım toplama alanlarına akın akın yardımlar gelirken ebeveynlerinin yanında gelen çocuklar da yardımların toplanması paketlenmesi ve sınıflandırılması gibi çalışmalara severek katılıyorlar.

Zor günlerde yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma duygularını yaşayarak öğrenen çocuklar Aksaray Belediyesi ekiplerinden de tam not alıyor. Fatih Mahallesinde bulunan Kapalı Pazar Pazarında yardım toplama alanı olarak belirlenen noktada gençlerin çabası da gözleniyor. Şu ana kadar özel araçlar, kamyonet, minibüs, otobüs gibi yüzlerce araç ve onlarca tır vatandaşların, gençlerin ve çocukların belediye ekiplerine yardımı ve desteği ile yüklenerek yola çıkıyor.

Yola çıkmak için hazırlanan tüm araçların, alana giriş yaptığı andan itibaren en hızlı şekilde deprem bölgesine ulaşması için hummalı bir çalışma başlıyor. Kısa süre içerisinde her ihtiyaca uygun malzemelerin doldurulması ile araçlar yola çıkıyor.