DEPREM BÖLGESİNDEN 91 SAAT SONRA GELEN MUCİZE

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ZAMANA KARŞI YARIŞIYORUZ’’

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 10 şehirde arama kurtarma çalışmaları sürerken 91 saat sonra Aksaray Belediyesi ekiplerinden umut veren bir haber daha geldi.

Aksaray Belediyesi ekipleri Hatay Antakya’da göçük altında kalan vatandaşların kurtarılması için mücadele veriyordu. Deprem gününden itibaren bölgede yoğun çalışma sarf eden Aksaray Belediyesi’ne bağlı kepçe operatörlerinin de aralarında bulunduğu ekip yaptığı son operasyonla 91 saat sonra enkaz altından bir vatandaşı çıkarttı. Mucize niteliğinde ki operasyonla kurtarılan 8 yaşındaki Yavuz en yakın sağlık kuruluşlarına sevk edildi.

Bölgede arama kurtarma, enkaz kaldırma ve yardım çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, geçen zamana rağmen hala umutla mücadele edildiğini belirtti. Başkan Dinçer, açıklamalarının devamında Aksaray Belediyesi’ne ait tüm imkanların bölgede seferber edildiğine dikkat çekti.