BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER MİRAÇ KANDİLİ MÜSABETİ İLE MESAJ YAYINLADI

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Miraç Kandili münasebeti ile mesaj yayınladı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, mesajında bu yıl Miraç Kandili’nin kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışmanın en yoğun yaşandığı günlere tevafuk ettiğini söyledi.

Başkan Dinçer, mesajının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’ Miraç; âlemlere rahmet ve insanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimizin (S.A.V) gerçekleştirdiği mukaddes ve manevi yolculuktur. Dostluk ve yardımlaşmanın, feyiz ve bereketin coştuğu, sevgi ve şefkat duygularının yağmur gibi tüm insanlığın üzerine yağdığı ve yüce peygamberimizin en yüksek mertebeye ulaştığı Miracın özünde, her türlü kötülükten arınma, insanlığın faydasına değerler üretme, özveri, paylaşım, mesuliyet, ilahi emirlere teslimiyet gösterme ve yüce mertebelere ulaşma vardır.

Bugün bizlere düşen; miracın ruhu, manası, hikmeti, hakikati ve evrensel mesajları üzerinde yeniden düşünmek, birer izzet ve ikram fırsatı olarak bu gün ve gecelerden gerekli dersleri almak, bu manevi fırsatlar üzerinde yoğunlaşarak hayatımızı beslemek olmalıdır.

Özellikle ülkemizi yasa boğan ve derin etkisi altına alan, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen dünyada eşi ve benzeri görülmemiş depreme karşı 7’den 70’e birlik ve beraberlik içinde ciddi bir mücadele yürütmekteyiz.

Devletimizin tüm birimleriyle, STK’larla, iş insanları ve hayırseverlerimizle birlikte depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için üstün gayret göstermektedir. Bizlere düşen görev; bu çalışmalara elimizden geldiğince katkı vermek ve Miraç Kandili vesilesiyle yapacağımız dualarda Yüce Rabbimizden bu ve buna benzer afetlerin bir daha yaşanmaması için niyazda bulunmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, tüm İslam Aleminin ve vatandaşlarımızın Miraç Kandili'ni tebrik ediyor, daha nice kandillere sağlık, birlik ve beraberlik içerisinde erişme temennisiyle bu gecenin insanlığa sevgi ve huzur getirmesini diliyorum.’’ Dedi.