AKSARAY BELEDİYESİ DEPREM BÖLGESİNDE YARALARI SARIYOR

BAŞKAN DİNÇER “MİLLET OLARAK HER TÜRLÜ ZORLUĞUN ÜSTESİNDEN GELEBİLECEK GÜCE SAHİBİZ”

Tüm ülkeyi derinden üzen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen asrın en büyük depreminin ardından yardım kampanyası başlatan Aksaray Belediyesi, felaketin ilk günlerinden itibaren depremzedeler için bölgeye 161 tır ve 164 kamyon ile yardım ulaştırdı.

Aksaray Belediyesi, tarafından belirlenen 6 farklı noktadaki yardım toplama alanlarına hayırsever vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Toplumun her kesiminden vatandaş yardım kampanyasına destek verdi. Yardım kampanyası Aksaray’da çığ gibi büyüdü. Temel ihtiyaçlar başta olmak üzere, gıda kıyafet ve temizlik ürünlerinden oluşan yardım tırı ve kamyonlar belirlenen noktalara yardımları ulaştırdı.

Aksaray Belediyesi deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katkı sağlamak için tam teçhizatlı arama kurtarma ekibi ve Belediyeye ait iş makinaları deprem bölgesine sevk edildi. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, halkın yaralarını sarmak için belediyenin tüm imkânlarının seferber edildiğini söyleyerek; “Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremin acısını milletçe yüreğimizde hissettik. Belediye olarak ilk günden itibaren üzerimize düşen sorumluluk gereği yardım kampanyası başlattık. Vatandaşlarımız kampanyamıza yoğun destek verdi. Depremde acil ihtiyaç haline gelen yardım malzemelerini tır ve kamyonlarla deprem bölgesine sevk ettik.” dedi.

Depremde göçük altında kalan vatandaşların kurtarılması için Belediye arama kurtarma ekibinin deprem bölgesinde görev aldığını hatırlatan Belediye Başkanı Dinçer, “Depremden etkilenen noktalarda arama kurtarma çalışmalarına katkı sağlamak ve göçük altında kalan vatandaşlarımıza ulaşmak için 86 personelimizi görevlendirdik. Bunun yanında 7 oto çekici, 2 kepçe, 2 vinç, 2 pikap, 2 cenaze aracı, 2 çöp kamyonu, 1 yakıt tırı, 1 tesisat aracı, 1 kurtarma aracı, 1 döner aracı, 1 çorba aracı, 1 malzeme(teknik) tırı, 1 arazöz, 3 ekskavatör deprem bölgelerine gönderildi.” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Belediye ekiplerinin deprem bölgesinde yaraların sarılması için yoğun mesai harcadığını sözlerine ekleyerek “Ekiplerimiz, depremden etkilenen şehirlerde sıcak çorba ikramının yanında çadır kurma, çevre temizliği, enkaz kaldırma çalışmaları yapıyor.” dedi.

AKSARAY DEPREMZEDELERE YUVA OLDU

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Aksaray’daki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirilen depremzedelerin ihtiyaçları Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi tarafından karşılanıyor.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında misafir edilen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için şehirde sosyal mağaza sayısını artıran Aksaray Belediyesi, 8282 depremzede aileye 5 bin 48 adet bebek malzemeleri, bin 512 adet hijyenik ped, 3 bin 390 adet iç çamaşırı, bin 18 adet ayakkabı, 8 bin 970 adet diğer yaşam malzemeleri, 9 bin 930 adet kıyafet, 736 adet gıda paketi, 129 torba kömür, 55 bin 400 adet su ve atıştırmalık, bin 725 adet battaniye ile ailelerin ihtiyaçlarını karşıladı.

Aksaray Belediyesi Bilim Merkezi Çocuk Aktivite ekibi, çocuklarda afetin izlerini silmek için her gün farklı yurtlarda ve misafirhanelerde eğitimci, psikolog ve uzmanların gözetiminde oyun ve boyama etkinliği, çeşitli oyunlar ve oyuncaklarla çocukların olumsuz duygulardan arınmasına katkı sağlıyorlar.

Belediye Başkanı Dinçer, depremzede ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması yanında Belediye Mobil çorba araçlarının her gün KYK yurtları önünde sıcak çorba servisi yaptığını hatırlattı. Dinçer, ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında belediyenin tüm imkânlarının depremzedelere seferber edildiğini kaydetti.