DEPREMİN DERİNDEN ETKİLEDİĞİ KAHRAMANMARAŞ İLE AKSARAY BELEDİYESİ KARDEŞ ŞEHİR OLUYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’DEPREMDE ZARAR GÖREN ŞEHİRLERİMİZİ İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE İNŞÂ EDECEĞİZ’’

Türkiye’yi yasa boğan depremin ardından yaraların hızla sarılması için birçok çalışma gerçekleştiren Aksaray Belediyesi, Kahramanmaraş ile kardeş şehir oluyor.

Depremde hasar gören şehirlerin biran önce inşa edilmesi için bölgede yürütülen çalışmalar kapsamında Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin Başkanlığında Kahramanmaraş’ta toplantı gerçekleştirildi. Koordinasyon toplantısına Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ile birlikte Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü katıldı.

Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin başkanlığında yapılan toplantıda depremde zarar gören şehirlerin inşa edilmesi, depremzedelerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve bölgede yapılan çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu.

Aksaray Belediyesi ekiplerinin bölgede yürüttüğü çalışmaların koordinesini sağlamak için Kahramanmaraş’a giden Başkan Dinçer, tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi. Başkan Dinçer, bölgede çalışma yaptıkları sırada Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin de deprem bölgesini ziyaret ettiğini ifade etti. Başkan Dinçer, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin Aksaray Belediyesine ait mobil mutfaktan depremzedelere yemek ikram ettikten sonra gerçekleştirdiği istişare toplantısında önemli kararların alındığını duyurdu.