AKSARAY BELEDİYESİ DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOCUKLARI YALNIZ BIRAKMIYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ÇOCUKLARIMIZ GÜLERSE YARALARIMIZ DAHA HIZLI SARILIR’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, deprem bölgesinden şehrimize gelen çocukların yüzünü güldürmek için Aksaray Belediyesi’nin tüm imkanlarını seferber etti.

Aksaray Belediyesi ekipleri geçtiğimiz günlerde depremde zarar görerek bölgeden tahliye edilen ve Kredi Yurtlar Kurumuna yerleştirilen çocuklar için Aksaray Bilim Merkezinde ve Çocuk Koordinasyon merkezinde etkinlikler düzenlemişti. Çocukların hafızasından kötü görüntülerin silinebilmesi için eğitimciler, psikologlar ve uzmanlar birbirinden renkli çalışmalar yapmıştı.

Çocukların yaşadıkları travmanın etkilerinin hafiflemesi için çalışmalarına devam eden Belediye ekipleri, KYK yurtlarında kalan depremzede çocukları sık sık ziyaret ediyor. Çocuklara oyuncaklar hediye eden ekipler, çeşitli ikramlarda bulunuyor.

Deprem bölgesinden gelen çocuklara yönelik Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalışmaları değerlendiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Depremin maddi ve fiziksel yıkımları devletimizin gücü ve milletimizin desteği ile her geçen gün giderilmesi için çalışılıyor. Bu büyük felakete şahit olan çocuklarımızın hafızasından depremin izlerini silmek mecburiyetindeyiz. Bizlerde ilk günden itibaren bu yönde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Ekiplerimizle birlikte gerek deprem bölgesindeki çocuklarımızla gerekse şehrimize gelen çocuklarımızla beraber olmaya onları yeniden oyun oynamaya kitap okumaya ve normal hayatın işleyişi içerisine sokmaya çalışıyoruz. Bütün bir millet olarak biliyoruz ki çocuklarımız gülerse yaralarımız daha hızlı sarılır.’’ Dedi.