PÎR ALİ SULTAN TÜRBESİ’NDE GÜÇLENDİRME VE RESTORASYON ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’TARİHİ MEKANLARIMIZI GÜÇLENDİREREK AFETLERDEN KORUYORUZ’’

Aksaray Belediyesi tarafından tarihi mekanların güçlendirilmesi ve restore edilmesi amacı ile başlatılan Pir Ali Sultan Türbesi’nde çalışmalara devam ediliyor.

10 bin yıllık kadim bir geçmişe sahip olan Aksaray’da bulunan tarihi mekânlar Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in talimatları ile güçlendirilerek restore ediliyor. Tarihi mekânların gelecek nesillere ulaşması doğal afetlerden zarar görmemesi için yapılan çalışmalara ilk olarak Kalanlar Köprüsü’nden başlanılmıştı. Kalanlar Köprüsü’nün ardından başlatılan Hassas Baba Türbesi, Bedriye Medresesi, II. Kılıçarslan Türbesi ve köşkü, Tarihi Kılıçarslan Hamamı, Şeyh Hamza Baba Türbesi ve Melik Mahmut Gazi Hangahı gibi mekânlar aslına uygun olarak güçlendirilmişti.

Tarihi binaların yıkılarak yenisinin yapılması imkânsız olduğu için olası depremlere karşı güçlendirme çalışması vatandaşlardan da takdir aldı. Aksaray Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde Pir Ali Sultan Türbesi’nde başlatılan güçlendirme ve restorasyon çalışmalarına hız verildi.

Tüm restorasyon çalışmalarında olduğu gibi Pir Ali Sultan Türbesi de aslına uygun olarak restore ediliyor. Taşpazar Mahallesi’nde bulunan türbenin kubbe ve duvarları yenileniyor. Mezar taşları ve sandukalarda da gerekli onarımlar yapıldıktan sonra türbenin ziyarete açılması planlanıyor.

Tarihi binalara yönelik yapılan çalışmaları değerlendiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Ülke olarak son yaşadığımız deprem bizlere kentsel dönüşümün ve yıkılması mümkün olmayan binaların güçlendirilmesinin önemini gösterdi. Bizlerde tarihi binalarımızın korunması amacıyla güçlendirme ve restorasyon çalışmalarını göreve geldiğimiz ilk günden itibaren başlatmıştık. Birçok tarihi binamızı koruma altına aldık. Kültürel ve tarihi mirasımızı koruyarak tüm hassasiyetimizle çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz‘’ dedi.