AKSARAY İLE KAHRAMANMARAŞ KARDEŞ ŞEHİR OLDU

Aksaray Belediye Meclisi toplantısında Aksaray ile Kahramanmaraş’ın kardeş şehir olması kararı alındı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, depremden en fazla etkilenen Kahramanmaraş’ın yaralarının sarılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Aksaray Belediyesi 2023 Yılı Mart Ayı olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek başkanlığında gerçekleşti. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda Aksaray Belediyesi ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin kardeş şehir olması ile ilgili gündem maddesi Aksaray Belediyesi Meclisinde oy birliği ile kabul edildi.

Aksaray Belediye Meclisinde oy birliği ile alınan karar sonrasında değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremden 11 ilin etkilendiğini belirtti.

“Yüzyılın en büyük felaketini hep birlikte yaşadık” diyen Belediye Başkanı Dinçer açıklamasının devamında “Geçmişte çok sayıda deprem afetiyle mücadele eden ülkemiz şubat ayı içerisinde yüzyılın en büyük felaketini yaşadı. Ardı ardına gelen depremler sonrasında 11 kentimizde can kayıplarımız oldu, yaralılarımız oldu. Millet olarak hepimizin yüreği o acıyı en derinden hissetti. Deprem bölgelerinden gelen acı haberlerle yüreğimiz dağlandı. Meclisimiz aracılığı ile depremde vefat eden vatandaşlarımıza tekrar Allah’tan rahmet ve milletimize başsağlığı diliyorum. Ülkemize ve milletimize geçmiş olsun diyor, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Depremin yaşandığı andan itibaren şehir halkı olarak deprem bölgelerine gönderilmek üzere çok sayıda yardım tırı ve kamyonların deprem bölgelerine sevk edildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Dinçer, “Şehrimizin her noktasında hemşerilerimiz deprem yaralarının sarılması için ellerinden gelenin fazlası yaptılar. Şehrimizin en ücra köşesinde yaşayan ve depremzede kardeşine gönderen, deprem bölgesine yardıma koşan tüm hemşerilerime canı gönülden teşekkür etmek istiyorum.

Ayrıca belediyemiz personelleri ile kardeş şehir Kahramanmaraş’ta ihtiyaç duyulan alanlarda malzeme, mal, hizmetin icrasını gerçekleştiriyoruz. Hasar tespit çalışmaları başta olmak üzere altyapıdan üstyapıya kadar her alanda Kardeş şehrimizde çalışmalarımız devam edecek. İnanıyorum ki milletimizle ile birlikte el ele vererek deprem yaralarını hep birlikte saracağız” dedi