AKSARAY BELEDİYESİ BERAT KANDİLİ DOLAYISIYLA AKSARAY’DA VE KARDEŞ ŞEHRİMİZ KAHRAMANMARAŞ’DA İKRAMLARDA BULUNDU

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ ÖZEL GÜNLERİMİZ VE GECELERİMİZDE DE KARDEŞ ŞEHRİMİZDEYİZ’’

Aksaray Belediyesi özel gün ve gecelerde düzenlediği geleneksel Kandil programlarını kardeş şehrimiz Kahramanmaraş’a da taşıdı.

Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş ’da Berat Kandili, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Milli İrade Meydanı'nda kurulan çadır mescitte idrak edildi. Bölgeye kurulan çadır kentlerde barınma ihtiyacını karşılayan depremzedeler için düzenlenen Kandil programına Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş katıldı.

Aksaray’da özel gün ve gecelerde çeşitli ikramlarda bulunmayı gelenek haline getiren Aksaray Belediyesi, Berat Kandili’nde Aksaray’daki camilerin yanı sıra kardeş şehir Kahramanmaraş’ da ki cami ve çadır mescitlerde de çeşitli ikramlarda bulundu. Aksaray’da ulu Cami, Müftülük cami Somuncubaba Külliyesi gibi camilerde Aksaray Belediyesi tarafından lokum ve bisküvi ikram edildi. Deprem bölgesinden gelerek KYK yurtlarına yerleştirilen depremzedelerde belediye ekiplerince ziyaret edilerek onlarda bisküvi ve lokum ikram edildi.

Aksaray Ulu Cami önünde kurulan stantta cami cemaatinin Kandilini kutlayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’da ve Kahramanmaraş’ da müşterek duyguların yaşanması için aynı organizasyonlar yaptıklarını söyledi. Vatandaşlara ikramlarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Berat Kandili’nin yaraların sarılmasına vesile olması temennilerinde bulundu.