BEDRİYE MEDRESESİNDE RESTORASYON ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’TARİHİ ESERLERİMİZİ YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARLA AYAĞA KALDIRIYORUZ‘’

Aksaray Belediyesi, Bedriye Medresesinde başlattığı yenileme ve güçlendirme çalışmalarını tamamladı.

Bedriye Medresesine ait ana binanın iç kısımları aslına uygun restore edilirken çatı kısmı ise tamamen yenilendi. Medresede çevre ve zemin iyileştirmesi yapıldı. Ana binayla bütünlüğü sağlaması için bahçe duvarı aslına uygun olarak yenilendi. Çağın şartlarına uygun olarak ilim ve irfan merkezi olarak kullanılması planlanan Medrese Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün izni ile aslına uygun olarak restore edildi.

Aksaray’da tarihi yapıları koruma altına alan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Kalanlar Köprüsü, Kılıçarslan Türbe ve Köşkü, Melik Mahmut Gazi Hangahı, II. Kılıçlarsan Hamamı, Pir Ali Sultan, Hashas Baba ve Hamza Baba Türbelerinden sonra Bedriye Medresesi’nde başlattığı restorasyon çalışmalarını tamamladı.

Kültürel mirasları gelecek nesillere aktarılması amacıyla Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Bedriye Medresesi’nde başlatılan restore çalışmalarıyla medreseyi gün yüzüne çıkartan Belediye Başkanı Dinçer, Bedriye Medresesi’nin geçmiş tarihe tanıklık etmiş Aksaray’ın en önemli değerlerinden birisi olduğunu söyledi.