HAMİDİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNDE YIKIM ÇALIŞMALARI HIZLANDI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’6 ŞUBAT DEPREMİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİNİ HEPİMİZE GÖSTERDİ’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in şehir merkezinde sosyal ve ekonomik gelişmeyi sağlamak, sağlıklı ve düzenli kentleşmeyi gerçekleştirmek, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için başlattığı kentsel dönüşümde projesinde yıkım çalışmaları hızlandırıldı.

6 Şubat tarihinde yaşanan depremin ardından Hamidiye Mahallesi’nde başlatılan Kentsel dönüşüm projesinin önemi daha çok ortaya çıktı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in göreve gelmesi ile depreme dayanıklılığı olmadığı tespit edilen Hamidiye Mahallesinde başlatılan kentsel dönüşüm projesinde yıkım çalışmalarına aralıksız devam ediliyor.

Yıkım çalışmalarının devam ettiği proje alanında enkaz temizleme çalışmaları da eş zamanlı olarak yürütülüyor. Can ve mal güvenliğine herhangi bir zarar getirmeden kontrollü olarak yıkımı gerçekleştirilen proje alanında 71. Binanın yıkımı gerçekleştirildi. Temel atmanın başlaması için yıkımı yapılan binaların molozlarının da taşındığı proje alanının büyük bölümü inşaat çalışmasına hazır hale getirildi.

Aksaray Belediyesi’nin iş makinaları yardımı ile gerçekleştirdiği yıkım çalışmalarını gören vatandaşlar Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in tedbir amaçlı başlattığı kentsel dönüşüm projesini takdirle karşıladıklarını ifade ettiler. Vatandaşlar 6 Şubat depremine şahit olduktan sonra kentsel dönüşüm projesinin çok önemli olduğunu söylediler.

Kentsel Dönüşüm projesinde yapılan yıkım çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, binlerce can kaybının olduğu Kahramanmaraş depreminin kentsel dönüşümün önemini daha çok ortaya çıkarttığını söyledi. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında yıkım çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi.