AKSARAY BİLİM MERKEZİ SERGİ SALONU YENİLENİYOR

YENİ SERGİ SALONU DEPREM VE DOĞAL AFETLER FARKINDALIĞI ÜZERİNE OLACAK

BAŞKAN DİNÇER; ‘’AFETLERE KARŞI VATANDAŞLARIMIZIN BİLİNÇLENDİRİLMESİNİ ÖNEMSİYORUZ’’

Aksaray Belediyesi; vatandaşlara afetleri tanıtmak, nedenlerini öğretmek ve afetlerden korunma yöntemlerini konusunda bilgilendirmek amacı ile AFAD Farkındalık Alanı oluşturdu.

Aksaray Bilim Merkezi'nde 450 metrekarelik alanda ziyarete açılan afet farkındalık alanındaki materyaller, hissedilebilir yüzeyler, sesli anlatım özellikleri ve işaret dili ile erişilebilir özellikleri içeriyor.

Afet Farkındalık alanında; fırtına, girdap, hortum, tsunami ve sağlam yapı simülatörleri, sel, çığ ve rezonans deneyleri alanları, fay hattı, afet ve acil durum çantası, siren, uyarı işaretleri, tehlike avı, acil arama, fay hatları oyun alanları, artırılmış gerçeklik platformu, interaktif Türkiye haritası, deprem büyüklükleri, toplanma alanları kiaskosu yer alıyor. Ayrıca, afetler hakkında bilgi vermesi için hazırlanan animasyon filmi de projeyle gösterime girdi.

Aksaray Bilim Merkezinde kurulan AFAD Farkındalık alanında yapılacak etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, afetler öncesinde bilgilendirmenin önemli olduğunu vurguladı. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’Afetler tüm dünyada bilinen bir gerçekliktir. Ne zaman olacağı kestirilmesi zor olan bu durumlarda can kayıplarını en aza indirmek için bilgilendirmenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu amaçla Aksaray Bilim Merkezimize AFAD farkındalık alanımızı oluşturduk. Afetler karşısında çocuklar küçük yaşta bu eğitimleri alıp, afet durumlarında daha bilinçli hareket etmekte. AFAD Farkındalık Alanı'na tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz" Dedi.