İLK İFTARDA BELEDİYE İFTAR ÇADIRINA İLGİ BÜYÜKTÜ

BAŞKAN DİNÇER; ‘’RAMAZAN PAYLAŞMAKTIR’’

Aksaray Belediyesi tarafından Ulu Cami önüne açılan iftar çadırına vatandaşlar ilk günden yoğun ilgi gösterdi.

Aksaray Belediyesi’nin açtığı iftar çadırında, yaklaşık Bin 500 kişi Ramazan ayının ilk gününde orucunu açtı. Kimsesiz, maddi durumu iyi olmayan ya da çeşitli nedenlerle evlerinde iftar açamayan binlerce kişi, ilk günde iftar çadırına akın etti.

Vatandaşların yoğun ilgi göstermesi üzerine iftar çadırı girişinde uzun kuyruklar oluştu. Çadırın dolması üzerine Ulu Cami önüne masalar oluşturuldu. 30 kişinin görev yaptığı çadırda, yaşlılar ve hasta olanlar sıra beklemedi. Görevliler, akşam ezanının okunmasına kısa süre kala söz konusu kişilerin masalarına yemekleri götürdü.

İftar saati öncesinde çadır da yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Her yıl Ramazan Ayında olduğu gibi bu yılda Belediyemizin birçok faaliyeti bulunuyor. İhtiyaç sahibi ailelerin yanında olmak Ramazanın manevi atmosferini yaygınlaştırmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda gıda kolisi dağıtımı, sıcak yemek servisi, iftar çadırımızda her gün Bin 500 kişiye yemek ikramında bulunacağız. Deprem bölgesinde bulunan çadır kentimizde de vatandaşlarımıza yemek ikramlarımız olacak. Ayrıca her yıl yaptığımız tahinli pide ikramlarımızı Aksaray Merkez’de ve köylerde yaşayan vatandaşlarımıza yine ulaştıracağız.’’ Dedi.