BAŞKAN DİNÇER’DEN TEKNE ORUCU TUTAN ÇOCUKLARA SÜRPRİZ HEDİYELER

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, tekne orucu tutan çocukları sürpriz hediyelerle ödüllendiriyor.

Çocukların gelenek ve görenekleri tanıyarak yetişmesi için birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Aksaray Belediyesi Ramazan ayında ilk defa oruç tutacak olan çocukların Tekne Oruçlarını ödüllendirecek.

Tekne orucu tutan çocuklara yönelik verilecek ödüllerle ilgili bilgilendirmeler 0382 216 00 22 numaraları telefonlardan ve Aksaray Bilim Merkezinden yapılıyor. Aksaray Belediyesine ait resmi sosyal medya hesaplarında bulunan formları dolduran çocuklar hediye almaya hak kazanabilecek. Toplamda 2 Bin çocuğun ödüllendirileceği etkinlik için son başvuru tarihi 05.04.2023 tarihi olarak belirlendi.

Aksaray Belediyesi tarafından Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Tekne Orucu etkinliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yapığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; " Eski bir Anadolu geleneği olan Tekne Orucu, çocuklarımızın yarım gün tuttukları orucun ödüllendirilmesidir.  Çocuklar böylece oruç tutmaya teşvik ediliyor. Sürpriz hediyelerle onların motivasyonlarını artırılıyor. Ve onlara tuttukları orucun asıl mükâfatının Allah tarafından verileceği benimsetiliyor."  Dedi.