AKSARAY’DAN İLK HAC KAFİLESİ DUALARLA KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI

Aksaray’da hac ibadetini yerine getirecek olan ilk hacı kafilesi kutsal topraklara ulaşmak için  yolculuğu başladı.

Kutsal topraklara gidecek ilk hacı adayı kafilesi Aksaray Şehirlerarası otobüs terminalinden dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı. Hac kafilesinin hareketi öncesinde düzenlenen törene, hacı adayları ve yakınları katıldı.

Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın yaptığı dua ile başlayan uğurlama programına Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, hacı adaylarını yalnız bırakmadı. Aksaray Belediyesi ekiplerince hacı adaylarına ve yakınlarına Şehirler arası otobüs terminalinde mobil ikram araçlarından çorba ve lokma ikramında bulunuldu.

Duygusal anların yaşandığı hacı adayı uğurlama programında hacı adayları yıllardır hasretini çektikleri kutsal topraklara ulaşmanın heyecanını yaşadıklarını söylediler. Ülkemiz ve İslam alemi için bol bol dua edeceklerini söyleyen hacı adayları herkese nasip olması temennilerinde bulundular.