AKSARAYLI GENÇLER ŞEHİTLER MÜZESİNDE DUYGUSAL ANLAR YAŞIYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZİ GELECEK NESİLLERE AKTARMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından hayata geçirilen Şehitler müzesi her gün binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Şehitlerin; fotoğraflarının, anılarının ve eşyalarının sergilendiği müzede bu hafta Şehit Ali Er Anadolu Lisesi öğrencileri, duygusal anlar yaşadı.

Kılıçarslan Mahallesi Ervah Kabristanlığı içerisindeki Hacılar Hanı binasında Aksaraylı şehitlerin adını gelecek nesillere taşıması için hayata geçirilen Şehitler Müzesi 400 metrekarelik alanda hizmet veriyor. Şehitler müzesi içerisinde 15 Temmuz şehitleri koridoru, sinevizyon odası, anı odası, şehitler koridoru yer alıyor. Aziz şehitlerimizin isimlerinin, fotoğraflarının ve hayat hikayelerinin paylaşıldığı müzede şehitlerimizin özel eşyaları da sergileniyor.

Toplumun her kesiminden vatandaşın her gün binlerce vatandaşın ziyaret ettiği Şehitler Müzesi’ni özellikle gençler yoğun olarak ziyaret ediyor. Açıldığı günden beri yaklaşık 25 bin kişiye ev sahipliği yapan Şehitler Müzesi’ni bu hafta ziyaret eden Şehit Ali Er Anadolu Lisesi öğrencilerine sinevizyon odasında izletilen belgeseller öğrencilere duygusal anlar yaşattı. Şehitlerin fotoğraflarını ve anılarını gören öğrenciler hüzün ve gururu bir arada yaşadı.

Şehitler müzesinin gençlere tarafından yoğun olarak ziyaret edildiğini söyleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Aziz şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak sadece ailelerinin değil millet olarak hepimizin görevidir. Bizde bu anlayışla hayata geçirdiğimiz Şehitler Müzemizi genç yaşlı kadın erkek toplumun her kesimin vatandaş ziyaret ediyor. Gençlerimizin aziz şehitlerimizin anılarını gördüğünde hüzünlü ve gururlu bakışları bizlere bu şehrin evlatlarının milli ve manevi değerlere nasıl sahip çıkacağını gösteriyor. Bizde değerlerine sahip çıkan saygı ile yaklaşan gençlerimize güveniyoruz. Tüm değerlerimize sahip çıkmak için yeni projeler üretmeye devam edeceğiz.’’ Dedi.