ŞEHRİN ALTYAPI EKSİKLİKLERİ GİDERİLİYOR

Aksaray Belediyesi, şehrin daha sağlıklı bir altyapıya kavuşması için yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor.

Altyapı alanında geçtiğimiz yıl büyük yatırımlara imza atan Aksaray Belediyesi, 2020 yılında da aynı başarıyı sahada gerçekleştirmek için çalışmalarına hız verdi. Altyapı çalışmaları için ayrılan kaynaklar, içme suyu asbest boru değişimi, kanalizasyon ve yağmur su hattı yatırımlarına aktarıldı. Ekipler, havaların ısınmasıyla birlikte altyapı çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı.

Son yıllarda Aksaray Belediyesi’nin yaptığı yatırımlarla tarihi ve doğal güzellikleri ortaya çıkan Kalanlar Mahallesinde bulunan mevcut kanalizasyon hattını ve mevcut bağlantıları korumak adına deplase çalışması yapıldı.

Sağlıklı bir şehrin ancak kaliteli bir altyapı üzerinde inşa edilebileceği anlayışıyla çalışmalarını ara vermeden sürdüren Aksaray Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde bulunan Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi civarında kanalizasyon altyapı eksiği bulunan noktalarda kanalizasyon şebeke hattı çalışmaları başlatıldı.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, yaptığı açıklamada Aksaray’ın daha yaşanabilir bir şehir olması için çevre ve altyapı yatırımlarına, sosyal ve kültürel faaliyetlere ve üst yapıdaki işlere devam ettiklerini ifade etti. Aksaray gibi hızla büyüyen ve gelişen bir şehrin her konuda mükemmel olmasını arzu ettiklerini dile getirdi. Birçok mahallenin altyapı eksikliğinin giderildiğinin ve altyapısı eksik bir konutun dahi kalmaması için çalışmaları titizlikle takip ettiklerini belirtti.