AKSARAY BELEDİYESİ, PEYZAJ DÜZENLEMESİNDE BİTKİ ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTIRIYOR

AROMATİK BİTKİLERLE PARKLAR MİS GİBİ KOKACAK

Aksaray Belediyesi, şehrin dört bir yanında rengârenk çiçek dikerek şehri yaza hazırlıyor. Daha önce hayata geçirdiği çalışmalarını farklı alanlarla zenginleştiren Aksaray Belediyesi, parklardaki peyzaj düzenlemesinde aromatik bitki dikimi gerçekleştirerek şehri güzelleştiren çalışmalara imza atıyor.

Aksaray Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmalar kapsamında şehrin görünümünün renklenmesi için yeşil alanlara, orta refüjlere ve parklara mevsimlik bitkilerin dikimlerine devam ediyor. Şehrin çeşitli noktalarında gerçekleştirilen düzenlemelerde yazlık, mevsimlik ve çok yıllık bitkiler kullanılıyor.

Aksaray Belediyesi, önemi her geçen gün artan tıbbi ve aromatik bitkileri peyzaj düzenlemesinde de kullanarak kullanım alanlarını çeşitlemeye ve genişletmeye devam ediyor. Rengârenk çiçekler ve dekoratif tasarım ürünlerinin yanında aromatik bitki dikimi ile de yeşil alanlarda oluşturduğu renk cümbüşü ile Aksaray’da bahar coşkusu hissediliyor.

Belediye ekipleri, son olarak Tacin Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Parkı peyzaj düzenlemesinde; melisa, adaçayı, dağ çayı, aynısefa, ekinezya aromatik bitki dikimi gerçekleştirdi. Tıbbı aromatik bitkilerin park ve bahçelerde kullanımı ile görüntüsünün yanı sıra kokusuyla da hoş bir hava oluşturuyor.