BAŞKAN DİNÇER, TOKİ BÖLGESİNDEKİ KİTAP KONAĞINI İNCELEDİ

BAŞKAN DİNÇER, “ÇOCUKLARIMIZA VE GENÇLERİMİZE YAPILAN HER ESERLE GURUR DUYUYORUZ”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, önümüzdeki günlerde hizmet açılması planlanan TOKİ Bölgesindeki Kitap Konağında incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in çocuk ve gençlerin kitaplara daha kolay ulaşımını sağlamak ve onlara kitap okuma alışkanlığını artırmak için amacıyla hayata geçirdiği Kitap Konak projesi sona yaklaşıldı.

Aksaray Belediyesi tarafından TOKİ Bölgesi, Hasas ve Nakkaş Mahalleri ile Paşacık Mahallesinde projelendirilen kitap konaklarında çalışmalar tamamlandı. 3 farklı noktada yapımı tamamlanan Kitap Konakları açılışa hazırlanıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, inşaat çalışmaları tamamlanarak çevre ve peyzaj düzenlemesi yapılan TOKİ Bölgesindeki Kitap Konağında incelemelerde bulundu. Başkan Dinçer, kitap konaklarının modern görünümüyle yakın zamanda hizmete açılarak kitapseverlerin kullanımına sunulacağını belirtti.

Belediye Başkanı Dinçer, Kitap Konaklarını her yaş grubunun özellikle gençler ve öğrencilerin rahatlıkla kullanabileceğini söyledi. Başkan Dinçer, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Kitap Konaklarımızın tamamı zengin içeriğe sahip olacağı için kitap alma ve kitap okuma noktasında herkesin ihtiyacını karşılayan birer yaşam alanı olacak. Bu tesisimizden okumayı seven, araştırmaya meraklı her vatandaşımız faydalanabilecek.

Özellikle gençlerimiz, kitap konaklarına yoğun ilgi gösteriyor. Çünkü Azmi Milli Bahçemizdeki kitap konağımızı kullanan üniversiteli gençlerimiz ve öğrencilerimiz sunulan hizmetlerden memnunlar. Bizden yeni kitap konağı yapmamız konusunda sürekli talepleri oluyor. Bizde gençlerimizin bu talebini karşılıksız bırakmadık. 3 farklı mahallede kitap konakları projemizi tamamladık.” dedi.

TOKİ’de yapılan kitap konağında gece ışıklandırmasının tamamlanarak modern bir görünüme kavuştuğunu işaret eden Başkan Dinçer, “Gençlerimiz, boş vakitlerini Kitap Konağımıza gelerek değerlendirebilirler. Burada rahatlıkla ders çalışabilirler, kitap okuyabilirler, araştırma yapabilirler. Biz çocuklarımıza ve gençlerimize yaptığımız her hizmetten ve onlara kazandırdığımız her eserle gurur duyuyoruz. Millet Kıraathanelerimiz olsun Kitap Konaklarımız olsun bilgiye erişim ihtiyacı olan herkese açıktır.” ifadelerini kullandı.