AŞIK MOLLA CADDESİNDE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’BAŞTAN AŞAĞI YENİLEDİĞİMİZ CADDEMİZİ AĞAÇLANDIRIYORUZ’’

Aksaray Belediyesi ekiplerince geçtiğimiz günlerde alt yapısı, asfalt ve ışıklandırması yapılan Aşık Molla caddesinde ağaçlandırma çalışmaları da başlatıldı.

Aşık Molla Caddesi şehrin yoğun olarak kullanılan kavşak noktalarından biri olduğu biliniyor.  Şehirler arası otobüs terminaliyle makas mevkisin de yer alan Aşık molla caddesinde orta refüje ve kaldırımlara görsel zenginlik kazandırmak amacı ile çalışma başlatıldı. Geçtiğimiz günlerde kavşakta yapılan düzenleme ile orta refüj ve kaldırımlar yenilenmişti. Yenilenen kaldırımlara ve orta refüje Belediye ekipleri bölgenin toprak yapısına ve iklimine uygun yetişmiş ağaçların dikimini yaptı.

Yeniden yeşil Aksaray için park bahçe ve yeşil alanları yetişmiş ağaç ve çalı bitkileri ile donatan Aksaray Belediyesi 200 bin hedefine ulaştı. Aşık Molla Caddesine de şeker akça ağacı, mazı gibi hızlı yetişebilen ağaçlar dikildi.

Aşık Molla Caddesinde yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada bilimsel yöntemler ve teknikler kullanılarak yapılan ağaçlandırma çalışmalarından olumlu neticeler aldıklarını söyledi. Başkan Dinçer Aşık Molla Caddesinin önümüzdeki yıllarda ağaçlarla kaplanacağını vurguladı.