BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ DOLAYISI İLE MESAJ YAYINLADI

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84. yılı ve 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini muassır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer mesajının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’ Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 84. yılında saygıyla anıyor; geçmişten günümüze vatan ve mukaddesat uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla ve rahmetle yâd ediyorum.

Atatürk, bağımsızlık mücadelesinde milli birlik ve beraberliği tesis ederek, cephede kahramanca mücadele eden bir büyük komutan, Türk insanına milli ruh ve benliği aşılayarak yeniden ayağa kalkmasını sağlayan ve Türk Milletinin tüm insanlığın karşısında saygın bir millet olduğunu ispatlayan bir liderdir.

Öngörüleri, reformları ve yaptıklarıyla sadece milletinin kaderini değil dünyadaki dengeleri de değiştirmiştir. Atatürk, ileri görüşlülüğü, barışçı kimliği, reformları, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, diplomaside ve siyasetteki görüşüyle dünyanın saygısını kazanmıştır.

Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklâl mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum’’ Dedi.