GENÇLER EL SANATLARININ HİKAYESİNİ AKSARAY BELEDİYESİ VE AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SERGİSİNDE ÖĞRENDİ

‘’GENÇLERİMİZ EL SANATLARINI YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENDİ’’

Aksaray Belediyesi ve Aksaray Üniversitesi iş birliğinde gençlere el sanatlarının yapılma hikayelerini anlatmak için Sosyal Bilimler Meslek Yüksek okulunda sergi düzenlendi.

Aksaray Belediyesi’nin kadınlara meslek kazandırmak ve yeteneklerini ortaya çıkartmak için kurduğu AKMEK ve Kadın Aktivite Merkezlerinde üretilen el emeği göz nuru ürünler Aksaray Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nda gençlere tanıtıldı.

Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek’in katıldığı sergide ürünleri inceleyen gençler, hocalardan ve kursiyerlerden bilgi aldılar. AKMEK hocaları ve kursiyerleri sergi alanında gençleri el sanatları ile buluşturmak için filografi, yağlı boya ve kumaş boyama gibi el sanatlarını yaparak yaşayarak öğretmek adına atölye çalışması yaptı. AKMEK Kurslarında verilen eğitimlerden 80 farklı el sanatları branşında üretilen ürünlerde sergilendi. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği sergide halı atölyesi de kurularak gençlere ilmek atmak öğretildi.

El sanatları konusunda gençler için bir farkındalık çalışması yaptıklarını belirten Aksaray Belediyesi yetkilileri, el sanatları alanına ilgi duyan gençleri yeteneklerini ortaya çıkartmaları için AKMEK ve Kadın Aktivite Merkezlerine davet ettiler.