YENİ MEZARLIK ALANINDA ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR EVREN DİNÇER YENİ MEZARLIK ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ŞEHRİMİZİN İHTİYACI OLAN PROJELERİ TEK TEK HAYATA GEÇİRİYORUZ’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer Gençosman Mevkisinde yapımı devam eden Yeni Mezarlık alanında incelemelerde bulundu. Yeni Mezarlık alanında çalışmaların hızla ilerlediğini kaydeden Başkan Dinçer, şehrin geleceğini ilgilendiren kalıcı eserler bırakmak için çalışmalarını belirtti.

Aksaray Belediyesine ait mevcutta bulunan Ervah ve Bedir Muhtar mezarlıklarının kapasitesinin üst sınırlara yaklaşması nedeniyle Aksaray Belediyesi yeni mezarlık alanı için çalışma başlatmıştı.

340 Bin Metrekare alan üzerinde hayata geçirilen yeni mezarlık alanının ihata duvarının %65’i tamamlandı. Çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü proje kapsamında idari binanın, gasilhanenin ve hizmet birimi binalarının kaba inşaatı da tamamlanma aşamasına gelindi. İleri ki yıllarda doğabilecek yeni ihtiyaçlara cevap verilebilmesi adına plana uygun olarak yol açma çalışmaları da yapıldı. Defin yerlerinin de  %40’ı hazır hale getirildi.

Yeni mezarlık alanında incelemelerde bulunan Başkan Dinçer, çalışmaların tamamlamasıyla defin işlemlerinin daha modern ve düzenli hale geleceğini belirtti. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “Her gün büyüyen ve göç alan şehrimizde ihtiyaçlarda artarak devam ediyor. Bizlerde bu büyümenin planlı bir şekilde gerçekleştirilmesi adına çalışmalar yapıyoruz.  Bu çalışmalarımızdan biri olan Yeni Mezarlık alanı projesinde çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. İnşallah yeni mezarlık projemiz tamamlandığında şehrin çok uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak nitelikte hayata geçiyor.” Dedi.