KIŞLIK ÜRÜNLER HANIMELİ PAZARINDA YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

HANIMELİ PAZARI KADINLARIN GELİR KAPISI OLUYOR

BAŞKAN DİNÇER; “KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZİ DESEKLEMEYE DEVAM EDİYORUZ’’

Aksaray Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen Hanımeli pazarının da kışlık ürünler tezgahtaki yerini aldı. Maharetli kadınların ürettiği ürünler yoğun ilgi görüyor.Aksaray Belediyesi tarafından kadınların el emeklerini kazanca dönüştürebilecekleri bir mekân olarak hazırlanan Hanımeli Pazarında yaklaşan kış ayları öncesinde yoğunluk yaşanıyor.Vatandaşların severek alışveriş yaptığı Hanımeli Pazarında kışlık gıda ürünleri ve yöresel ürünler her hafta çarşamba günleri alıcılarla buluşturuluyor. El emeği ürünlerin yer aldığı pazarda kadınlar, örgü, çocuk elbiseleri, takı, süs eşyaları, iğne oyası, dantel, yöresel yiyecekler, kışlık gibi ürünlerin satışını gerçekleştirerek aile ekonomisine katkı sağlıyorlar.Hanımeli pazarının kadınlar için gelir kapısı olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer; "Kadınlarımızın ekonomik destek ve özgürlüğünü amaçlayarak çıktığımız bu projeyle bir çok vatandaşımıza destek davetinde bulunuyoruz. Şehrimizin çalışkan ve becerikli kadınlarının el emeklerini sergiledikleri bu pazarda ilk hedefimiz kadınlarımızın iş istihdam oranını artırmak ve ekonomik destek sağlamalarına imkân sunma fikrini hayata geçirdik. Vatandaşlarımızdan aynı özveriyle girişimci kadınlarımıza destek olmalarını bekliyoruz" açıklamalarında bulundu.Hanımeli Pazarı ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, vatandaşları hanımeli pazarına davet ederek kadınlara destek olabileceklerini belirtti.