Haber

ATIK TOPLAMA AYIRMA TESİSİ (TAT) VE I. SINIF ATIK GETİRME MERKEZİNDE KAPASİTE ARTIŞI DEVAM EDİYOR

ATIK TOPLAMA AYIRMA TESİSİ (TAT) VE I. SINIF ATIK GETİRME MERKEZİNDE KAPASİTE ARTIŞI DEVAM EDİYOR

 

AKSARAY’DA SIFIR ATIK BİLİNCİ ARTIYOR

 

AKSARAY BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER; “TESİSİMİZDE GÜNLÜK 12 TON ATIĞI EKONOMİYE KAZANDIRIYORUZ’’

 

Aksaray Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda işlemeye başlattığı Toplama Ayırma Tesisi (TAT) ile I. Sınıf Atık Getirme Merkezinde günlük 12 ton atığın ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması sağlanıyor.

 

Sürdürülebilir atık yönetimi amacı ile hayata geçirilen Toplama Ayırma Tesisinde; geri dönüşebilen cam, kâğıt, metal, plastik gibi atıklar ayrıştırılıyor. Ayrıştırılmak üzere işletmeye gelen hammadde miktarı her gün artarak devam ediyor.

 

Mevcutta günlük 12 ton atığın toplanıp ayrıştırıldığı tesis, tam kapasiteye ulaşıldığında günlük 60 ton atığı ayrıştırılabilecek. İstihdam kaynağı da oluşturulan tesiste kadın istihdamının desteklenmesi için çalışanların %50’sinin kadınlardan oluşmasına dikkat edildi.  

 

Üreten Belediyecilik anlayışı ile hayata geçirilen projelerden biri olan Atık Toplama Ayırma Tesisi (TAT) ve I. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde geri dönüşümden elde edilen mali gelirler halkın hizmetlerinde kullanılmak üzere belediye bütçesine ek bir getiri sağlıyor. Ayrıca cam, kâğıt, metal, plastik gibi toprakta uzun yıllar yok olmayan ve doğaya zararlı atıklar da ekonomiye tekrar kazandırılmış oluyor.

 

Atık Ayrıştırma Merkezinde yapılan faaliyetlerle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Şehrimizin geleceği için önem arz eden projelerden olan ‘Toplama Ayırma Tesisi ve I. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ ile geleceğe temiz bir çevre bırakmayı hedefledik. Sıfır atık bilinci ile farkındalığın artırılması ve uygulamanın yaygınlaştırılması öncelikli amaçlarımız arasında yer alıyor. Gelecek nesillere yaşanabilir bir şehir bırakmak için sıfır atık projesini hayata geçirdik. Projemizi geliştirirken tesisimizin her geçen gün kapasitesini artırmayı, cam, kâğıt, metal, plastik gibi toprakta uzun yıllar yok olmayan ve doğaya zararlı atıkları ekonomiye tekrar kazandırmayı ilke ediniyoruz.” dedi.