AKSARAY BELEDİYESİ KIŞA HAZIR

BAŞKAN DİNÇER; "VATANDAŞLARIMIZIN KIŞI RAHAT BİR ŞEKİLDE GEÇİREBİLMELERİ İÇİN TÜM HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK"

Aksaray Belediyesinin Geçtiğimiz kış mevsiminde karla mücadelede gösterdiği öz verili ve başarılı çalışmalar vatandaşlar tarafından takdirle karşılanmıştı. Bu yılda Kış şartlarında olumsuzlukların yaşanmaması, vatandaşların günlük yaşamının aksamaması ve yoğun kış şartlarında ulaşımda aksaklıkların oluşmaması için hazırlıklarını tamamlandı.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yapılan hazırlıklar hakkında şunları söyledi. “Yaklaşan kış mevsimi öncesi hazırlıklarımızı tamamladık. Depomuzda yaklaşık olarak 2000 ton tuz ve 50 ton buz çözücü solüsyon stoklarımızda mevcut. Aksaray Belediyesi olarak kış süresince 24 saat aralıksız mücadele edecek ekipmana ve güce sahibiz. Bunun için 4 adet tam teşekküllü karla mücadele aracımız, 4 adet kar küreme aracımız, 5 adet greyderimiz ve 20 adet kepçemiz 24 saat esaslı görev yapacak” şeklinde konuştu.

Aksaray Belediyesi, yaklaşan kış mevsimi öncesi vatandaşlara uyarılarda bulunarak yoğun kar yağışlarında daha çok toplu taşıma araçlarını kullanmaları gerektiğini sürücülerinde araç bakımlarını yaparak kış lastiksiz ve zincirsiz yola çıkmamaları gerektiği vurgulandı.