AKSARAY BELEDİYESİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ İLE KENDİ ELEKTRİĞİNİ KENDİSİ KARŞILIYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ÜRETEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE ÇALIŞIYORUZ’’

Aksaray Belediyesi’nin, doğal kaynakları enerjiye dönüştürmek amacıyla Kapalı Salı Semt Pazarı çatısında kurulumunu gerçekleştirdiği Güneş Enerjisi Santrali ile kendi elektriğini kendisi karşılıyor.

Kapalı Salı Semt Pazarı çatısında 13 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Güneş Enerjisi Santrali kurulumundan kısa bir süre içerisinde kendi maliyetini karşıladı. GES Projesinden elde edilen enerji getirisi belediye bütçesine gelir kaynağı oldu. Kapalı Salı Semt Pazarı çatısındaki tesisten yıllık 5 Milyon TL değerinde enerji üretiliyor.

Aksaray’ın her alanda gelişmesi için birbirinden farklı projelere imza atan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yenilebilir enerji kaynakları arasında yer alan Güneş Enerji Santraliyle önemli bir projeyi şehre kazandırmış oldu. Şehrin potansiyelini de ortaya çıkaran GES projesi birçok yatırımcı için örnek projeler arasında yer aldı. Kapalı Salı Semt Pazarında beklenen verim alınması ile Bağlı Köyde bulunan Aksaray Belediyesine ait tesisin yakınına 5 megawatt üretim kapasitesine sahip bir GES içinde çalışmalar yapıldı.

Tüm dünyanın artık yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldiğini ve bu kaynaklardan birinin de güneş enerjisi olduğunu aktaran Başkan Dinçer, güneş enerjisinden elektrik elde etme ve yenilenebilir bir enerji kaynağı oluşturma noktasında Aksaray’ın önemli bir potansiyeli elinde bulundurduğunu açıkladı.

Aksaray’da günlük ortalama güneşlenme süresinin yüksek olması sayesinde tesisin etkin ve verimli bir şekilde üretim yaptığını belirten Başkan Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Kapalı Semt Pazarı çatısında kurulumunu gerçekleştirdiğimiz Güneş Enerji Santralimiz kısa sürede kurulum maliyetini karşıladı. Tesisimizde elektrik enerjisinden elde ettiğimiz geliri vatandaşlarımızın hizmetinde kullanıyoruz. Şehrimizin potansiyellerini kullanarak yenilebilir enerji projelerimizin sayısını artırmayı planlıyoruz.’’ Dedi.