ÇOCUKLAR ANNELERİ İLE BİRLİKTE AKMEK VE KADIN AKTİVİTE MERKEZLERİNİ SEVEREK KULLANIYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’PROJELERİMİZLE TOPLUMUN HER KESİMİNE HİZMET EDİYORUZ’’

Aksaray Belediyesi tarafından kadınların sosyal hayata aktif katılımını sağlamak, yeteneklerini açığa çıkartmak ve mesleki eğitimlerle aile ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlamak için kurulan AKMEK ve Kadın Aktivite merkezlerini çocuklar anneleri ile birlikte severek kullanıyorlar.

Kadınların yoğun olarak kullandığı Merkezlerin sayısını artırmak adına mevcutta var olan merkezlerin işlevini artıran Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yeni mekanları da hayata geçirdi. Necmiye Sultan Kadın Aktivite Merkezinin açılışını yapan Başkan Dinçer, Aratol Mahallesi Akmek Merkezinide kısa bir süre içerisinde hizmete açmıştı.

Toplumun her kesiminden vatandaşın kendilerini geliştirebilecekleri birçok yapısal projeyi hayata geçiren Başkan Dinçer, son olarak Hassas, Nakkaş, Küçükbölcek ve çevre mahallelerde oturan hanımların kullanabileceği Nakkaş Kadın Aktivite Merkezini hizmete sundu.

Aksaray Belediyesi, Fatih Mahallesinde bulunan Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezinde, Hamidiye-Alaca Mahallesinde bulunan Kırımlı Veciye Hatun Kadın Aktivite Merkezinde, TOKİ Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Necmiye Hatun Kadın Aktivite merkezinde, Aratol'da ve merkezde bulunan Akmek hizmet binalarında kadınların kendilerini geliştirebilmeleri çeşitli etkinlikler ve kurslar düzenliyor.

Aksaray Belediyesi’ne bağlı AKMEK ve Kadın Aktivite Merkezlerinde Kâğıt Rölyef’den Çini Dekorlamaya, iğne oyasından tığ, şiş, örgü yapımına, takı ve kıyafet tasarımdan giyim ve dikişe kadar birçok branşta kurslar düzenleniyor. Usta öğreticiler eşliğinde teorik ve pratik eğitimler alan kadınlar ortaya çıkarttıkları ürünleri pazarlayarak kendi aile ekonomilerine destek oluyor. Kadınların çeşitli çalışmalar yaptığı merkezlerde çocuklar içinde eğitici etkinlikler düzenleniyor.