AKILLI BİSİKLET YOLLARI VE İSTASYONLARI (AKBİS) UYGULAMASI 2022 YILINDA 50 BİN 371 KEZ KULLANILDI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’SAĞLIKLI YAŞAMI DESTEKLEMEK İÇİN BİSİKLET KULLANAN VATANDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in yenilikçi projelerinden olan Akıllı Bisiklet Yolları ve İstasyonları projesi 2022 yılında yoğun rağbet gören uygulamalar arasında yer aldı.

Şehir genelinde bisiklet kültürünü yaygınlaştırma, sağlıklı yaşama ve çevre bilincine destek olmak amacıyla hayata geçirilen ‘Akıllı Bisiklet Yolları ve İstasyonları’ uygulaması sevilerek kullanılıyor.

Ulaşımı kolaylaştıran bu uygulama kapsamında yoğun olarak kullanılan 11 ana arterlerde istasyonlar oluşturuldu. Bu istasyonlara yerleştirilen 120 adet bisikleti kullanmak için 17 bin 253 üye kayıt yaptırdı.  Üyeler AKBİS uygulamasını 2022 yılında 50 Bin 371 kez kullandı.

Aksaray Belediyesi’nin Akıllı Bisiklet Sistemi’ni (AKBİS) hayata geçirmesi ile Aksaray’da bisiklet kullanım oranı önemli derecede arttı. Aksaray’da bisiklet kullanımına teşvik etmek için farklı etkinlikler düzenleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, bisiklet festivalini geleneksel hale getirdi.

Bisiklet kullanımına teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinliklerden ve projelerden olumlu dönütler aldıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şu açıklamalarda bulundu; “Hayata geçirdiğimiz Akıllı Bisiklet uygulaması projemiz ile şehrimizde şu an 30 kilometrelik bisiklet yol ağı bulunuyor. Bu güzergâhta toplam 11 istasyonda 120 bisikleti vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Ayrıca her istasyona arızalanan bisikletler için tamir kiti yerleştirdik. Geçtiğimiz ağustos ayının son haftasından bu yana uygulamaya konulan Akıllı Bisiklet Sistemi’miz her yaş grubu bireyden yoğun ilgi görüyor. Bisiklet İstasyon Merkezi’mizin verilerine göre Akıllı Bisiklet uygulamasını 2022 yılında 50 bin 371 kez kullanıldığını tespit ettik.  Gün içerisinde istasyonlarımızda bekleyen bisiklet sayısı az oluyor. Bu bize gösteriyor ki projemiz sevilerek kullanılıyor. İlerleyen süreçlerde ihtiyaca bağlı olarak projemizin kapsamını genişleteceğiz.’’ Dedi.