YENİLENEN CADDE VE ORTA REFÜJLER PEYZAJ VE SÜS BİTKİLERİ İLE DONATILIYOR

BAŞKAN DİNÇER ‘’YEŞİL BİR AKSARAY İÇİN HER MEVSİMDE PEYZAJ VE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI YAPIYORUZ’’

Aksaray Belediyesi geçtiğimiz günlerde alt yapı ve üst yapı çalışmalarını tamamladığı cadde ve orta refüjleri süs bitkileri ve dekoratif peyzaj çalışmaları ile estetik bir görünüm kazandırıyor.

Şehrin önemli kavşak noktalarından olan makas mevkiinde kent tarihinde yapılmış en kapsamlı alt yapı ve üst yapı çalışması gerçekleştirilmişti. Yapılan çalışmalarla büyükşehirlerdeki yol ve cadde düzenlemelerine aratmayan caddenin orta refüjüne gül ve çeşitli süs bitkileri ile güzellik katıldı. Dekoratif peyzaj uygulamalarının da yapıldığı cadde yayaların ve sürücülerin içine ferahlık verecek biçimde dizayn edildi.

Makas mevkisinin yanı sıra belediye ekiplerinin bu hafta yaptığı orta refüj süslemeleri Ebulfeyz Elçi Bey Caddesi ve Şehit Mehmet Ali Demir Caddesinde de devam etti. Ebulfeyz Elçibey caddesine geçtiğimiz aylarda yetişmiş ağaçlar dikilmiş ve cadde yeşil bir görünüme kavuşturulmuştu. Orta refüjün süslenmesine yönelik bu hafta yapılan ile de yüzlerce mazı cinsi süs bitkisi ve güller toprakla buluşturuldu. Şehit Mehmet Ali Demir Caddesinde ise dekoratif taşlar kullanılarak vatandaşların göz zevkine hitap edecek görseller oluşturuldu.

Şehir genelinde yapılan ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yeşil alan varlığını son 3 yılda ciddi oranda artırıldığına dikkat çekti. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şehri yeniden yeşil Aksaray kimliğine kazandıracak çalışmalar yaptıklarını belirtti.