ŞEHİR ESTETİĞİNİ BOZAN REKLAM TABELALARI KALDIRILDI

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ İZİNSİZ TABELALAR İLE İLGİLİ UYARIDA BULUNDU

Aksaray genelinde sürdürülen çevre kirliliği ile mücadele çalışmaları kapsamında çalışmalarını gerçekleştiren Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bu çerçevede yol kenarlarındaki düzensiz ilan reklam tabelalarını kaldırıyor.

Aksaray Belediyesi zabıta müdürlüğü ekipleri, yetki ve sorumluluk alanındaki meydan, bulvar, cadde ve refüjlerde izinsiz asılan reklam tabela ve direklerin kaldırılması için harekete geçti.

Çevre ve görüntü kirliliğine neden olmasının yanı sıra izinsiz olarak asılan branda ve afişler, gelişigüzel konuşlandırılan tabelalar hususunda vatandaşlardan gelen şikâyetleri de değerlendiren Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri izinsiz asılan malzemeleri kaldırdı.

Öte yandan kamuya açık alanlarda reklam ve tabela yönetmeliği hükümlerine aykırı olarak tabela, afiş, el ilanı ve branda asanlara uyarıda bulunan zabıta ekipleri, kent estetiğini olumsuz yönde etkileyen, çevre ve görüntü kirliliğine sebep olan kişilerle mücadeleye devam edileceğini belirterek denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini dile getirdi.

Belediye ekiplerince yapılan uyarıya rağmen verilen süre sonunda sahiplerince kaldırılmayan tabelalar, Aksaray Belediyesi ekiplerince sökülerek yerinden kaldırılıyor.