KALANLAR MİLLET BAHÇESİ BAHARDA KAPILARINI VATANDAŞLARA AÇACAK

BAŞKAN DİNÇER; ‘’42 BİN METREKARELİK MİLLET BAHÇEMİZ AÇILIŞA HAZIR’’

Belediye Başkanı Dr.  Evren Dinçer’in seçim vaatlerinden olan bir proje daha tamamlanarak açılışa hazır hale geldi.

Aksaray Belediyesi’nin şehre vizyon katacak projelerinden olan Kalanlar Millet Bahçesi projesi en eski yerleşim yerlerinden olan Kalanlar Mahallesinde hayata geçirildi.

Aksaray’da ilkleri gerçekleştiren Belediye Başkanı Evren Dinçer’in, projelerinden olan Kalanlar Millet Bahçesi 42 dekarlık alanda tamamlandı.

Şehrin yeşil alan varlığını ciddi oranda artıran Millet Bahçesinde mevcut ağaçların yanı sıra yeni yetişmiş ağaçlar ve çeşitli süs bitkileri dikildi. Toplam Bin 191 adet ağaç ve 12 Bin süs bitkisinin bulunduğu millet bahçesinde vatandaşlar doğal güzelliklerle buluşacak.

Vatandaşların aileleri ile birlikte hoşça vakit geçirecekleri Millet Bahçesi yürüyüş yolları ile donatıldı. Ayrıca sağlıklı yaşamı desteklemek amacı ile projenin tüm alanlarına ulaşabilecek bisiklet yolları oluşturuldu.

Birbirinden renkli oyun alanları ve spor alanları da gençlerin ve çocukların ilgisini çekebilecek nitelikte dizayn edildi. Günün her saatinde güvenle kullanılması için aydınlatma çalışmaları yapılan Millet Bahçesinde dekoratif kamelyalar da yerleştirildi.

Kalanlar Millet Bahçesi projesinin tamamlanarak açılışa hazır hale getirildiğini belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şu açıklamalarda bulundu; ‘’ Kalanlar Millet Bahçemiz konumu, muhteşem doğası ve tarihi dokusu itibari ile şehrin en işlek park ve yeşil alanı olması bekleniyoruz. Vatandaşlarımıza Melendiz Çayı’nın serinliğinde, rengarenk çiçek kokusu içinde doğa ile iç içe zaman geçirebileceği bir mekânı hazır hale getirdik. Yakın zamanda açılışını gerçekleştireceğimiz Millet Bahçemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum’’