AKSARAY BELEDİYESİ SOĞUK KIŞ ŞARTLARINDA SOKAK HAYVANLARININ YANINDA

BAŞKAN DİNÇER; ‘’GÖZÜNÜZ ARKADA KALMASIN’’

Aksaray Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanlarının aç kalmaması için daha önce parklara, yeşil alanlara ve caddelere yerleştirdiği mama kaplarına belirli periyotlarda yem ve mama bırakıyor.

Havaların soğuması ile birlikte sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını artıran Aksaray Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, hayvan dostu belediyecilik örneği sergiliyor. Ekipler sokak hayvanların doğada kolay bulacakları noktalara yem ve mama kutularına günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ölçüde sürekli olarak yem ve mama bırakıyor.

Aksaray Belediyesi sokak hayvanlarının bakım tedavi ve yaşamsal faaliyetlerini devam ettirebilmelerini kolaylaştırmak amacıyla yaptığı birçok çalışma ile örnek gösterilen belediyeler arasında yer aldığı biliniyor. Sokak hayvanlarına doğal yaşam alanları içerisinde yaşama imkânı sunan Belediye ekipleri, hasta veya sakatlanmış hayvanları da tespit ettiği anda yerinden alarak Bakım Ve Rehabilitasyon Merkezine getiriyor. Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde gerekli tedavileri yapılan hayvanlar sahiplenmek isten vatandaşlara ücretsiz olarak sahiplendiriliyor.

Sokak hayvanlarının beslenmesi için gerçekleştirilen çalışmalarının artarak devam edeceği bildiren belediye ekipleri hayvanseverlerden de takdir topluyor. Vatandaşlar Aksaray Belediyesi’nin sokak hayvanlarına yönelik yaptığı çalışmalardan övgü ile bahsediyor.