BAŞKAN DİNÇER AZMİ MİLLİ MÜZESİNİ TRT EKRANLARINDA TANITTI

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesine bağlı bir müze olarak kullanılan Azmi Milli Un Fabrikası’nı TRT ekranlarında tanıttı.

Kadim tarihi geçmişi ile içerisinde her döneme ait ecdat yadigarı eserlerin bulunduğu Aksaray’daki tarihi yapılar geleceğe ışık tutuyor. Bu eserlerin korunması için restorasyon çalışmalarından tanıtım programlarına kadar birçok çalışma yapan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, TRT ekranlarında şuan müze olarak kullanılan Azmi Milli Un Fabrikasının tarihi geçmişi hakkında bilgiler verdi.

Cumhuriyeti’nin ilk fabrikalarından biri olan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla kurulan Azmi Milli Un Fabrikası Aksaray Belediyesine bağlı olarak müze olarak kullanılıyor.  Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla Aksaray halkı tarafından imece usulüyle kurulan Azmi Milli Un Fabrikası, kurulu düzeni ile dönemin tüm özelliklerini yansıtıyor. Her gün yerli ve yabancı birçok ziyaretçiyi ağırlayan Azmi Milli Müzesinde rehberlik hizmeti de veriliyor. Gelen ziyaretçilere fabrikanın yapılışından kullanıldığı alanlara kadar detaylı bilgiler veriliyor.

Şehrin merkezinde dev bir kale görünümünde olan Azmi Milli Müzesinin Aksaray’ın tarihi bir değeri olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, herkesi Azmi Milli Müzesini ziyaret etmeye davet etti.