AKSARAY BELEDİYESİ DEPREM BÖLGESİNE ÇADIR KENT KURACAK

BAŞKAN DİNÇER, "KARDEŞLERİMİZ İÇİN TÜM İMKÂNLARIMIZI SEFERBER EDİYORUZ"

Aksaray Belediyesi deprem bölgesindeki vatandaşların barınma sorunu için çadır kent kuracak.

Ülkemizde yaşanan en büyük yıkımlara sahip depremin ardından bölgeye teknik personeller, iş makinaları ve yardım tırları gönderen Aksaray Belediyesi depremzedelerin yaşadığı barınma sorununu çadır kent kurarak çözüme kavuşturmayı planlıyor. 75 adet çadırın kullanılacağı çadır kentte 600 kişinin barınma ihtiyacı karşılanacak. 24 metrekare genişliğindeki çadırlar vatandaşların ihtiyacını karşılayacak biçimde tasarlandı.

Çadır Kent olarak belirlenen alanda her gün üç öğün sıcak yemeğin çıkarılacağı mobil mutfak, ailelerin vakit geçirebileceği sosyal alan, duş ve tuvalet alanı yer alacak. Depremzedelerin sağlık hizmeti alabileceği sağlık çadırı da alan içerisinde faaliyet gösterecek.

Aksaray Belediyesi, deprem bölgesinde ilk günden itibaren arama kurtarma, sıcak yemek dağıtımı, temizlik çalışmaları, cenaze nakil hizmetleri ve enkaz kaldırma çalışmaları gibi birçok alanda hizmet veriyor. Aksaray Belediyesi depremden etkilenen şehirde afetzedelerin yaralarının en kısa sürede sarılması için çalışmalarına devam ediyor.