DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN ULU CAMİDE MEVLİD-İ ŞERİF VE DUA PROGRAMI DÜZENLENDİ

BAŞKAN DİNÇER; ‘’BUGÜNLERİ HEP BİRLİKTE GERİDE BIRAKACAĞIZ’’

Aksaray Belediyesi, depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için Ulu Cami’de Mevlid-i Şerif ve dua programı düzenlendi.

Aksaray Belediyesi tarafından asrın en büyük felaketi olarak nitelendirilen depremden sonra birçok çalışma yapıldı. Depremin hafızalarda bıraktığı izleri silmek kaybedilen canlara rahmet dilemek içinde bugün Cuma namazı öncesinde Aksaray Ulu Cami’de Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

Deprem bölgesindeki vatandaşları ve Aksaray’a gelen depremzedeleri ilk günden bugüne yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer de Mevlid-i Şerif programına katılım sağladı. Mevlid-i Şerif programına Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’le beraber siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının idari ve mülki amirleri, meclis üyeleri, muhtarlar, yerel ve ulusal basın temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, cami cemaati ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Depremde yakınını kaybeden depremzedelerin teselli bulduğu Mevlid-i Şerif programında Mevlid-i Şerif okumalarının yanı sıra Kur’an-ı Kerim okundu, hatim duaları yapılarak, dualar edildi. Mevlid-i Şerif programı sonrasında Aksaray Belediyesi ekipleri cami cemaatine ve orada bulunan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu.

Kahramanmaraş depreminin karada yaşanmış en büyük afet olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Mevlid-i Şerif programı sonrasında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’ Bu deprem Türkiye yüzölçümünün 7’de biri 10,5 milyon insanımızı kapsayan bir deprem. Çok büyük bir yıkımla ve çok büyük bir felaketle baş başa kaldık. O yüzden metanetli olacağız.  İnşallah bu hasarı da ele ele gönül gönüle vererek dayanışma ve kardeşlik ruhu ile atlatacak, depremzede kardeşlerimizin yaralarını saracağız. Biz ilk günden bugüne hem bölgede hem şehrimizde birçok çalışma yapıyoruz. Devletimizin gücü milletimizin güven ve desteği ile bugünleri geride bırakacağız. Şehirlerimizi yeniden inşa ederek vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidereceğiz.’’ Dedi.