BAŞKAN DİNÇER ÇADIR KENTTE İNCELEMELERDE BULUNDU

BAŞKAN DİNÇER; ‘’BU AĞIR HASARI DAYANIŞMA İLE AŞACAĞIZ’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi’nin depremden etkilenen vatandaşların geçici barınma ihtiyacını karşılamak için kurduğu çadır kentte incelemelerde bulundu.

Son yüzyılın en büyük felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depreminin hemen ardından Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’de bölgede koordinasyonun sağlanması için hazır bulunmuştu.  Depremden etkilenen vatandaşların yanında olunması için Aksaray Belediyesine bağlı arama kurtarma ekipleri, teknik personeller, temizlik personelleri, iş makinaları ve yardım tırları depremzedelerin hizmetine sunuldu.

Bu süreçte Başkan Dinçer’de, bölgede yürütülen arama kurtarma çalışmalarından yardım tırlarının ulaştırılmasına, enkaz kaldırma çalışmalarından temizlik faaliyetlerine kadar birçok çalışmanın koordinasyonunu bizzat yaptı.

Depremden etkilenen vatandaşları yalnız bırakmamak için tüm imkanları seferber eden Başkan Dinçer, Aksaray Belediyesi’nin depremzedeler için Kahramanmaraş’a kurduğu çadır kenti ziyaret etti. Başkan Dinçer çadır kente yaptığı ziyarette orada bulunan depremzede vatandaşlarla da sohbet etti.

Deprem bölgesinde yaraların sarılıncaya kadar faaliyetlerine devam edeceklerini ifade eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’Bugün burada Kahramanmaraş şehrimizdeyiz. Depremden mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek adına Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Kampüsüne çadırlarımızı kurduk. Toplamda 75 adet olan çadırlarımızdan 600 vatandaşımız geçici barınma ihtiyacını karşılayacak. Çadırlarımızın içerisinde tüm müştemilatları bulunuyor. Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu yatak, yorgan, yastık soba gibi ihtiyaçlar çadırlarımızın içerisinde mevcut. Allah bugünleri bir daha yaşatmasın.’’ Dedi.