KADIN AKTİVİTE MERKEZLERİNDE BİRİNCİ ÖNCELİK HİJYEN

Aksaray Belediyesi’ne bağlı Kadın Aktivite Merkezlerinde bulunan yüzme havuzları ultraviyole ışınları teknolojisi ile dezenfekte ediliyor.

Kadınların sosyal hayata aktif katılımını sağlamak için kurulan Kadın Aktivite Merkezleri, 5 yıldızlı otel konseptinde hizmet vermeye devam ediyor. Kadın Aktivite Merkezlerinde, kadınlara meslek edindirme, spor yapma, sosyo-psikolojik destek ve rehberlik gibi birçok hizmet ücretsiz olarak sunuluyor.

Küçük Bölcek-Nakkaş-Hasas, Necmiye Hatun ve Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezlerinde bulunan yüzme havuzlarında kadınlara en güzel şekilde hizmet verilmektedir. Yüzme havuzunun yanı sıra Kadın Aktivite Merkezler içerisinde Türk hamamı, Saunası, Buhar odası ve Taş yataklar da mevcuttur.

Aksaray Belediyesine bağlı tüm sosyal tesislerde olduğu gibi Kadın Aktivite Merkezlerinde de hijyen birinci önceliktir. Kadın Aktivite Merkezlerinde bulunan havuzlar, Sağlık Bakanlığı tarafından periyodik olarak sürekli numune kontrolleri yapılmaktadır.

Kadın Aktivite merkezlerinde Türkiye genelinde yeni bir sistem olan Ultraviyole ışınları sistemleri sayesinde sudaki mikroorganizmaların DNA yapısını bozarak etkisiz hale gelmeleri sağlanıyor, Bu şekilde ortalama % 99.9 oranında dezenfeksiyon verimi elde ediliyor.

Yıl boyunca binlerce kadının uğrak noktası olan Kadın Aktivite Merkezlerinde yüzme seansları her merkez için farklılık göstermektedir. Yüzme bilen Kadınlar Serbest seanslara, seans saatinden 20 dakika öncesinden gelmeleri gerekiyor. Yüzme bilmeyen Kadınlar içinde kıdemli yüzme antrenörleri eşliğinde her ay sürekli yeni kayıt alınarak yüzme eğitimi veriliyor.  Kadın Aktivite Merkezinin bu hizmetinden 14 yaşından büyük bütün Kadınlar yararlanabiliyor.