BAŞKAN DİNÇER; ‘’DEPREM BÖLGESİNDEKİ YARALARI İSTİŞARE İÇERİSİNDE SARIYORUZ’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım ve Hastane Başhekimini ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

Depremin olduğu ilk günden itibaren bölgede yaraların sarılması için birçok çalışma gerçekleştiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi kampüsüne çadır kent kurulumunu gerçekleştirmişti. Kampüs içerisine yerleştirilen aileleri ziyaret eden Başkan Dinçer, üniversite rektörü ile çalışmaların koordinasyonun sağlanması için fikir alışverişinde bulundu.

Aksaray Belediyesi tarafından kurulan çadır kentte geçici barınma ihtiyacını karşılanan aileleri de ziyaret eden Başkan Dinçer, depremden etkilenen çocukları da ziyaret ederek oyun setleri ve eğitim setleri hediye etti.

Çocuklarla sohbet eden Başkan Dinçer, depremin bölgede yıkımlara sebep olduğu gibi çocuklarında psikolojik durumlarında yıkıma neden olduğunu söyledi. Çocukların zihinlerinde oluşan bu travmanın onlara gösterilen ilgi ile aşılabileceğine dikkat çekti. Başkan Dinçer, depremden etkilenen çocukların sağlıklı birer birey olarak yetişmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.