AKSARAY BELEDİYESİ DEPREM BÖLGESİNDE HAYATI NORMALE DÖNDÜRME ÇABASINDA

BAŞKAN DİNÇER; ‘’HEP BİRLİKTE BUGÜNLERİ GERİDE BIRAKACAĞIZ’’

Depremin ilk gününden itibaren bölgede arama kurtarma çalışması, çadır kurulumu, temizlik çalışması, hasar tespit çalışması ve sıcak yemek ikramı gibi çalışmalar yürüten Aksaray Belediyesi hayatı normale döndürmek için çalışıyor.

Asrın en büyük felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depreminin ardından yardım kampanyası başlatan Aksaray Belediyesi, depremzedeler için bölgeye yüzlerce tır ve kamyonla  yardım ulaştırdı.

Aksaray Belediyesi, tarafından belirlenen 6 farklı noktadaki yardım toplama alanlarına hayırsever vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Toplumun her kesiminden vatandaş yardım kampanyasına destek verdi. Yardım kampanyası Aksaray’da çığ gibi büyüdü. Temel ihtiyaçlar başta olmak üzere, gıda kıyafet ve temizlik ürünlerinden oluşan yardım tırı ve kamyonlar belirlenen noktalara yardımları ulaştırdı.

Aksaray Belediyesi deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katkı sağlamak için tam teçhizatlı arama kurtarma ekibi ve Belediyeye ait iş makinaları deprem bölgesine sevk edildi. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, halkın yaralarını sarmak için belediyenin tüm imkânlarının seferber edildiğini söyleyerek; “Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremin acısını milletçe yüreğimizde hissettik. Belediye olarak ilk günden itibaren üzerimize düşen sorumluluk gereği yardım kampanyası başlattık. Vatandaşlarımız kampanyamıza yoğun destek verdi. Depremde acil ihtiyaç haline gelen yardım malzemelerini tır ve kamyonlarla deprem bölgesine sevk ettik.” dedi.

Depremde göçük altında kalan vatandaşların kurtarılması için Belediye arama kurtarma ekibinin deprem bölgesinde görev aldığını hatırlatan Belediye Başkanı Dinçer, “Depremden etkilenen noktalarda arama kurtarma çalışmalarına katkı sağlamak ve göçük altında kalan vatandaşlarımıza ulaşmak için 86 personelimizi görevlendirdik. Bunun yanında 7 oto çekici, 2 kepçe, 2 vinç, 2 pikap, 2 cenaze aracı, 2 çöp kamyonu, 1 yakıt tırı, 1 tesisat aracı, 1 kurtarma aracı, 1 döner aracı, 1 çorba aracı, 1 malzeme(teknik) tırı, 1 arazöz, 3 ekskavatör deprem bölgelerine gönderildi.” ifadelerini kullandı.

Depremden etkilenen vatandaşlara yemek yapılması amacı ile deprem bölgesine mobil mutfak kuran Aksaray belediyesi kendi aşçıları ile hazırladığı günlük yaklaşık 5 bin kişilik çorba ile vatandaşların içini ısıtıyor.

Bölgede yaşayan vatandaşların geçici barınma ihtiyacının karşılanması için Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in talimatları ile kurulan çadır kentte de 600 kişinin barınma ihtiyacı karşılanıyor. Toplamda 75 adet çadırın bulunduğu Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi kampüsündeki aileleri Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer sık sık ziyaret ediyor.